04/09/2024 - 19:13
Nieuwe SOUL collectie: Go where you feel most alive!

De nieuwe SOUL collectie is ontworpen samen met Judith Noordzij. In dit blog lees over onze fotoshootdag die de dag ervoor begon met een 12 uur durende autorit naar Oostenrijk. Terwijl we elkaar daarvoor maar een keer kort ontmoet hadden. 

Hoe ik Judith ken? Ze kocht een sieraad van Riverstones. Naar aanleiding daarvan hadden we via Instagram contact. Het startte dus met een online klik die is uitgegroeid tot een door ons samen ontworpen SOUL collectie. Omdat we beiden zo van de bergen houden wilden we graag een sieraad dragen dat daar een dagelijkse reminder van is. Toen kon ik niet bedenken dat we een paar maanden later zo lang naast elkaar in de auto zouden zitten en zo’n intense dag zouden beleven, terwijl je elkaar eigenlijk nauwelijks kent. Die online klik bleek live gelukkig ook helemaal goed te zitten. 

De dag van de shoot

Judith en ik kenden elkaar inmiddels dus meer dan een uurtje. Fotograaf Sophia kende Judith al van een vorige shoot, ik nog niet. Altijd spannend om met een "nieuw" team te gaan werken, maar dat pakte een partij goed uit! Sowieso was het vertrouwen van tevoren groot, omdat Sophia de hele dag tot in de puntjes voorbereid had. De plekken waar we gingen fotograferen, de tijdstippen waarop de zon op- en onderging en niet onbelangrijk het hoe laat en waar we gingen eten.  

De ochtend

  • Vertrek: 2:45 uur
  • Start wandeling: 3:30 uur
  • Aankomst Birgitzköpfl: 5:00 uur
  • Fotograferen: 5:15 uur tot circa 7:00 uur
  • Terugwandelen: 7:00 uur - 8:00 uur

De plek waar we onze eerste foto’s gingen nemen was de Birgitzköpfl. De zonsopkomst was verwacht om 5.23 uur en het was een wandeling van ongeveer 1,5 uur om naar de top te komen! Dat betekende dus om 2.45 uur verzamelen en ik zeg altijd: I don’t do mornings. Maar die dag dus wel. Het was pikdonker. Het enige licht dat we hadden was het schijnsel van onze hoofdlampen. Bijzonder was dat we tijdens het klimmen de belletjes van de grazende koeien hoorden, terwijl we ze niet zagen. Eenmaal op de top, waren er hele donkere wolken aan de overkant van het dal. We hadden wel wat regen, maar gelukkig niet het noodweer dat ik dacht dat wij over ons heen zouden krijgen. Na het fotograferen liepen we weer terug naar beneden. Bijzonder, misschien wel door het vroege tijdstip, was dat we gelijk serieuze gesprekken met elkaar voerden afgewisseld met veel lachen samen. Eenmaal beneden wilden we heel graag koffie. Het restaurantje bleek alleen natuurlijk helemaal nog niet open te zijn zo vroeg in de ochtend. Gelukkig was er een Oostenrijks ‘stalletje’ waar thee en taartjes verkrijgbaar waren. Je kon pakken wat je wilde, alleen moest je cash geld achterlaten en je raadt het al: we hadden alleen genoeg voor de thee. Wat overigens heerlijk was na de inspanning die we geleverd hadden. 

Gelukkig was er toen tijd om even een dutje te doen voordat we met de rest van de dag verdergingen. 

Judith noordzij x Riverstones sieraden collectie

De middag

  • Vertrek naar Innsbruck: 12:00 uur
  • Lunch Innsbruck: 12:30 uur -13:45 uur
  • Fotograferen in de stad: 14:00 uur-15:00 uur

Innsbruck was het decor van de middagshoot. Een paar uur geleden stonden we nog midden in de natuur en zo sta je ineens in de stad. En wat een stad! Ik wist niet dat Innsbruck zo mooi was. Eigenlijk staat dit ook symbool voor de twee pijlers van Riverstones. Er is de City collectie, omdat ik echt kan genieten van de drukte van de stad, de prachtige gebouwen, authentieke straatjes en gezellige pleinen. Daarnaast is er de SOUL collectie die staat voor het bewust genieten van de schoonheid om je heen. De tijd nemen om in verbintenis komen met wat er voor jou het meest toe doet. In de foto’s voor deze collectie komen deze twee dingen nu zo mooi samen! 

City Shoot Judith Ronja Riverstones Sieraden.png

De avond

  • Vertrek: 16:30 uur
  • Start wandelen: 17:15 uur
  • Aankomst Adolf-Pichler-Hütte: 18:15 uur
  • Extra tijd om naar fotospot te lopen: 18:15 uur - 18:45 uur 
  • Fotograferen: 19:00 uur - 21:00 uur
  • Terugwandelen: 21:00 uur - 22:30 uur

Het laatste deel van de dag werd weer ingeluid door weer een hike bergop. We zijn een aantal keer gestopt om de sieraden los of in het sieradendoosje te fotograferen. Productfotografie was niet iets waar Judith en Sophia ervaring mee hadden, maar samen bleken wij een super stylistenteam. Het zijn echt mooie foto’s geworden zoals je kunt zien. We waren net te laat voor de zonsondergang op de geplande bestemming, dus moesten we nog hoger klimmen. Dat was het zeker waard! We hebben daar de mooiste foto’s gemaakt bij een indrukwekkende zonsondergang. Misschien wel symbolisch voor dat als je soms dat extra stapje zet het resultaat nog mooier wordt. 

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn energie daarna op was. We moesten natuurlijk wel nog de berg af. Judith, fit als ze is, dartelde naar beneden. Sophia en ik konden niet anders dan een wat rustiger tempo aanhouden. 

Sieraden collectie bergen zon Judith noordzij x Riverstones.png

Al met al een zeer vermoeiende, speciale dag die ik niet snel zal vergeten. Ik denk echt dat je aan de foto’s kunt zien hoe fijn we het met elkaar gehad hebben en hoe hard we gewerkt hebben om de sieraden zo mooi mogelijk op de foto te krijgen. 

We namen op de parkeerplaats afscheid van Sophia en keerden terug naar het hotel. Je snapt dat ik heerlijk heb geslapen die nacht. Wat ook nodig was, want de volgende dag gingen we gelijk naar huis. Weer 12 uur samen in de auto terug. 

Judith is een grote fan van Celine Dion, en ik stiekem ook. In de auto stond dit nummer op repeat: I am alive! 

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter